Locatie
Brouwerij De Koninck
Sinds jaar en dag worden de bieren van De Koninck, waaronder het befaamde “Bolleke”, gebrouwen aan de Mechelsesteenweg. Stadsbrouwerij De Koninck opende in 2015 een belevingscentrum en zette daarmee zijn deuren open voor het grote publiek. In het centrum volg je een parcours waarbij je het verhaal van de brouwerij hoort, ziet en proeft. Ook op de site van De Koninck vind je een culinair mini-stadje, waar je chocolade, kaas, vleeswaren en brood proeft en waar je zelfs op restaurant kan.
Beleef de Brouwerij
Verspreid over verschillende ruimten staan videoschermen waarop iemand iets over bier vertelt. In de ketelruimte en de bottelarij krijg je meer uitleg over het brouwproces en het bottelen. In een andere ruimte is een café nagebouwd, als een filmset: hier hangen bewegende portretten van de opeenvolgende eigenaars van De Koninck die tegen elkaar praten, alsof de foto’s tot leven komen.Het bezoek eindigt in de bar, waar je verschillende biertjes kan degusteren. Lekkerbekken kunnen een bordje kaas van Van Tricht bestellen.
Hier ben je welkom met je Antwerp City Card! Ontdek je voordeel en koop jouw City Card alvast online.
Maak kennis met de ‘smaakmakers’
De tijd dat er bij De Koninck alleen bier werd gebrouwen, is voorbij. Ondertussen openden een aantal culinaire zaken hun atelier op de site van Stadsbrouwerij De Koninck. Hier kan je kopen, degusteren, een workshop volgen en zelfs dineren om zo je bezoek aan de brouwerij compleet te maken. Chocolatier JITSK vestigde hier een chocoladeatelier en –winkel. Hij maakt er zoete creaties die over de hele wereld gesmaakt worden. Kaasaffineurs Van Tricht lieten al enkele jaren hun kazen rijpen in de brouwerij, maar openden er nu ook hun winkel en bar Only Cheese, waar je kazen kan proeven en kopen. Topslagers De Laet & Van Haver vonden op de site onderdak voor The Butcher’s Store. Terwijl je vlees uit de koeltoog kiest, zie je de stukken in de glazen koelruimte hangen. Chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens serveren dan weer de lekkerste gerechten in hun restaurant The Butcher’s Son. En bij Minestrone Cookbooks geeft culinair fotograaf en uitgever Tony Le Duc kooksessies en workshops in het voormalige labo van de brouwerij. Wie hierna nog honger of dorst heeft, kan op de site ook terecht bij Brasserie De Pelgrim, voor een vers getapt Bolleke of lekkere Vlaamse kost in een originele en gezellige setting. En heb je na al dit lekkers nood aan wat beweging, dan steek je meteen door naar Velodome, dé fietswinkel van ’t Stad. Last but not least startte bakker Kenney Van Hoorick hier met The Bakery, waar hij scoort met vers zuurdesembrood. Elke week tovert hij een nieuwe broodsoort op de plank.
Individuele bezoekers
Prijs per persoon: € 12
Groepen vanaf 15 personen betalen €10 per persoon.
Er is ook een familiepas (2 volwassenen en max. 3 kinderen van 8 tem 16 jaar) = €32
Kinderen onder de 3 jaar zijn gratis.
Studenten = €10.
Contact
Mechelsesteenweg 291Antwerpen+32 3 866 9690